Es esmu Karīna Leinberga - Lemberga - garšu gids, pasākuma organizētāja un dekorātore, kas jau 10 gadus par savām mājām sauc Valdemārpili, bet līdz tam mana ikdienas dzīve mutuļoja Rīgas ielās.
Projekts ES GATAVOJU iesākās 2019. gadā ar izaicinājumu — veselības dēļ mainīt savu attieksmi pret ēdienu. Biju ierastā mājas ēdiena "kotlešu un kartupeļu" bērns, taču brīdī, kad man atklāja gestācijas diabētu pasaule sagriezās kājām gaisā. Tajā brīdī man veiksme stāvēja klāt, jo bija pietiekami daudz laika un iespējas mācīties un pētīt uztura pasauli, atklāt veikalos jaunus produktus un atbrīvoties no līdzšinējiem stereotipiem, iegūstot jaunu pieredzi. Drīz vien mans hobijs un jaunu garšu kombināciju atklāšana kļuva par manu ikdienas būtību.
Projekts ES GATAVOJU apvieno manu 20+ gadu pieredzi sabiedriskajā ēdināšanas nozarē, pasākumu organizēšanā un to dekorēšanā, kā arī tūrisma nozarē. No viesmīles Londonas restorānā līdz menedžera asistentam, kafejnīcas vadītājai un restorānu tīkla mārketinga vadītājai Rīgā. Esmu piedalījusies projektos no restorāna idejas līdz atklāšanai, strādājot kopā ar nozares labākajiem speciālistiem.
Manā ikdienas darbā ir būtiskas vērtības — aizrautība, patiesums, sadarbība un ticība, tam, ko tu dari.
Apvienojot savu algotā darbā gūto profesionālo pieredzi ar pēdējos gados iegūto gatavošanas prieku uzņemot viesus māju kafejnīcās, darbojoties savā ēdināšanas busiņā, gatavojot mājas un draugu viesībām un veidojot saturu savam ES GATAVOJU instagram blogam ir tapuši unikāli projekti - Klātbūtnes garša un Garšu saspēle.
Tie ir pasākumi, kur vadu degustācijas un garšu pieredzes meistarklases, iedvesmojot dalībniekus atklāt jaunas, neparastas garšu kombinācijas no vietējiem mājražotāju produktiem.
Mana stiprā puse – veidot unikālas garšu kompozīcijas un radīt neaizmirstamas, vizuāli skaistus notikumus.
Pasākumi, kas vienlaikus būs kā radoša izklaide, apvienojumā ar lielisku maltīti.
Mana misija – iedvesmot cilvēkus eksperimentēt ar garšām un arvien vairāk iekļaut vietējos produktus ikdienas ēdienkartēs un svētkos.
Klātbūtnes garša: garšu pieredzes meistarklases, kurās piedzīvot gatavošanas procesu vēl nebijušā klātesamības sajūtā. Kopā gatavojam uzkodas vai 3 kārtu maltīti, no vietējo mājražotāju produktiem. Iepazīstam jaunas garšu kompozīcijas un baudām maltīti pie skaisti klātā svētku galda. Tā ir ļaušanās procesam un brīdis, ko veltam viens otram.
Garšu saspēle: vietējo mājražotāju produktu degustācijas jeb garšu pieredzes ekskursija. Uzsvars tiek likts uz drosmīgām garšu kompozīcijām, veidojot jaunu pieredzi, ko baudīt pie skaisti klātiem galdiem, kā mājas svinībās. Tās ir garšu spēles no salda līdz asam un no pikanta līdz maigam.
Savā ikdienas darbā es turpinu meklēt jaunas garšu kombinācijas un stāstus, sadarbojoties ar vietējiem uzņēmējiem. Jo tas nav tikai par ēdienu — tas ir par jaunu pieredzi.
Vai esat mājražotājs, kurš ar aizrautību ražo ko jaunu un neparastu? Vai varbūt jūs vienkārši esat garšu entuziasts, kurš atklājis kādu paslēptu dārgumu veikalā vai tirgū?
Ja atbilde ir "jā", lūdzu, sazinieties ar mani! ES GATAVOJU ir pastāvīgā jaunu garšu un sadarbības meklējumos. Manas meistarklases un degustācijas ir lielisks veids, kā popularizēt jūsu produktus un stāstus.
Sazinieties ar mani, ja:
jūs ražojat unikālus produkts, ko mēs meistarklasēs un degustācijās varam nogaršot, lai sniegtu atsauksmes;
vēlaties dalīties ar kādu garšu atklājumu vai ieteikt kādu mājražotāju.
Esmu pārliecināta, ka kopā mēs varam radīt jaunas un neaizmirstamas garšu pieredzes.
Pasākumi nav tikai garšas piedzīvojums, bet arī vizuāls baudījums.
Tie ir stāsti par kopsadarbību – par telpām un vietu, uzņēmumiem, kas ražo galdautus, apdrukā salvetes, izlej sveces un izaudzē skaistus ziedus, nomā dekorācijas. Priecājos atklāt arī jaunas vietas un savos projektos izmantot arī citas skaistumlietas.
SAZIŅAI: e-pasts: esgatavoju@gmail.com I tel.: +37129255837